Despre noi

Deschizători de drumuri în muzica adresată publicului larg din România celei de a doua jumătăţi a secolului XX, membrii formaţiei au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului. În anii 1970, efectele schimbărilor politice din ţară asupra vieţii culturale au dus la destrămarea multor formaţii de gen. PHOENIX a fost deasupra vremurilor prin una dintre cele mai neaşteptate evoluţii, dând naştere subgenului rock numit etno-rock, inspirat din folclorul românesc autentic. Documentandu-se profund în domeniul datinilor si obiceiurilor folclorului pre-creştin, au realizat astfel o sinteză între muzica arhaică şi mijloacele moderne de expresie.

PHOENIX acoperă in regim de continuitate o plajă de public de 4 generaţii. De-a lungul timpului, fanii au perceput în egală măsură muzicalitatea si mesajul spiritual cu aspect protestatar transmis, identificandu-se permanent cu simbolul PHOENIX.

 Pentru PHOENIX, libertatea de a fi şi de a se exprima a fost de ordin primordial, lucru care s-a adeverit în decursul deceniilor de viaţă. Din acest motiv PHOENIX este poate singura formatie romaneasca indreptatita sa-si adjudece statutul de legenda rock.

Iar PHOENIX, indiferent de componenta, este nu numai un fenomen cultural, ci si unul cu urias succes la Public.

Artistii :

Nicu Covaci – band leader,  chitară, voce

 

 

 

 

 

Ionut Micu – baterie

 

 

 

 

  

Cristi Gram – chitară, backing vocals

 

 

 

 

 

Bogdan Bradu – voce

 

 

 

 

 

Volker Vaessen – chitara bass  

 

 

 

 

 

Dzidek Marcinkiewicz – clape

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • RSS
Marcati Pagina.